Rychlá a vynikající luštěninová příloha, která parádně pasuje do středomořské kuchyně!
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
300 g |
300 g |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 g |
1 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Hrách uvaříme v osolené vodě tzv. na skus, tedy aby byl uvařený, ale stále pevný.
Na oleji osmahneme cuketu s římským kmínem, prolisovaným česnekem a lžičkou jablečného octa. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a prohřejeme. Pak přidáme uvařený hrách, nasekanou bazalku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem - s kořením ale můžete experimentovat po libosti:)
Makronutrienty
55%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 605 kJ | 1 489 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 356 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,7 g
1,03 g |
41 g
2,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,67 SVJ | 4,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,7 g
1,03 g |
16,5 g
2,54 g |
Bílkoviny | 7,22 g | 17,8 g |
Sůl | 0,619 g | 1,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů