Vegetariánská, levná a vydatná rychlovka.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
4 stroužky |
4 stroužky |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
350 g |
350 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
400 ml |
400 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 000 ml |
1 000 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozpalte máslo a osmahněte vše dozlatova. Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte k podušené cibuli a vařte cca 5 minut.
Pak vše zalijte vývarem, přisypte žlutou čočku a vařte 15-20 minut doměkka.
Kari pastou nebo kari kořením a solí dochuťte vývar. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, kterou už nevaříte.
Posypte nakonec pažitkou a podávejte. Pečivo ani příloha není potřeba. Pokud to máte řídké, můžete trošku zahustit mletými ovesnými vločkami nebo celozrnnou moukou.
Já jsem pažitku neměla, tak je fotka bez pažitky.
Makronutrienty
53%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 573 kJ | 2 506 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 599 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,1 g
2,6 g |
61,7 g
11,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,41 SVJ | 6,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,54 g
2,12 g |
33 g
9,29 g |
Bílkoviny | 4,88 g | 21,4 g |
Sůl | 0,506 g | 2,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů