Žlutá čočka s mrkví

Tereza KUKOL

Vegetariánská, levná a vydatná rychlovka.

Žlutá čočka s mrkví

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
cibule 2 kusy
česnek 4 stroužky
mrkev 4 kusy
máslo čerstvé 2 lžíce
rajče 5 kusů
čočka vařená zelená 350 g
sůl 1 lžička
kořenicí pasta kari žlutá 2 lžičky
zakysaná smetana 400 ml
pažitka nať čerstvá 2 lžíce
vývar zeleninový domácí 1 000 ml

Postup přípravy

  1. Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozpalte máslo a osmahněte vše dozlatova. Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte k podušené cibuli a vařte cca 5 minut.
Pak vše zalijte vývarem, přisypte žlutou čočku a vařte 15-20 minut doměkka.
Kari pastou nebo kari kořením a solí dochuťte vývar. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, kterou už nevaříte.
Posypte nakonec pažitkou a podávejte. Pečivo ani příloha není potřeba. Pokud to máte řídké, můžete trošku zahustit mletými ovesnými vločkami nebo celozrnnou moukou.
Já jsem pažitku neměla, tak je fotka bez pažitky.

    Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozpalte máslo a osmahněte vše dozlatova. Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte k podušené cibuli a vařte cca 5 minut. Pak vše zalijte vývarem, přisypte žlutou čočku a vařte 15-20 minut doměkka. Kari pastou nebo kari kořením a solí dochuťte vývar. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, kterou už nevaříte. Posypte nakonec pažitkou a podávejte. Pečivo ani příloha není potřeba. Pokud to máte řídké, můžete trošku zahustit mletými ovesnými vločkami nebo celozrnnou moukou. Já jsem pažitku neměla, tak je fotka bez pažitky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů