Žlutá čočka s mrkví
Vegetariánská, levná a vydatná rychlovka.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 2 kusy |
česnek | 4 stroužky |
mrkev | 4 kusy |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
rajče | 5 kusů |
čočka vařená zelená | 350 g |
sůl | 1 lžička |
kořenicí pasta kari žlutá | 2 lžičky |
zakysaná smetana | 400 ml |
pažitka nať čerstvá | 2 lžíce |
vývar zeleninový domácí | 1 000 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozpalte máslo a osmahněte vše dozlatova. Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte k podušené cibuli a vařte cca 5 minut. Pak vše zalijte vývarem, přisypte žlutou čočku a vařte 15-20 minut doměkka. Kari pastou nebo kari kořením a solí dochuťte vývar. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, kterou už nevaříte. Posypte nakonec pažitkou a podávejte. Pečivo ani příloha není potřeba. Pokud to máte řídké, můžete trošku zahustit mletými ovesnými vločkami nebo celozrnnou moukou. Já jsem pažitku neměla, tak je fotka bez pažitky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů