Žitná pizza s mletým masem

Modemalist

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Žitná pizza s mletým masem

Postup přípravy

  1. Smíchejte droždí, mouku a sůl. Poté přidejte vlažnou vodu a olej. Vypracujte hladké těsto a nechte 30 minut kynout pod utěrkou.

  2. Mezitím si připravte náplň. Na troše oleje orestujte nakrájenou cibuli. Poté přidejte maso a orestujte doměkka. Poté přidejte nakrájená rajčata i s nálevem. Osolte, opepřete a přidejte i trochu majoránky.

  3. Z vykynutého těsta vyválejte kulatou placku (přidejte dle potřeby trochu mouky). Potřete domácím kečupem, poté zasypte masovou směsí (jen nevylijte z pánve, dejte minimum tekutiny). Nakonec zasypte nastrouhanou mozzarellou a nivou. Pečte cca 15 minut při 200 °C do zezlátnutí okrajů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte