Zimní minestrone

Crusty Corner

Řadím ji do kategorie "útulné" jídlo. Jen její přítomnost na sporáku ve mě vzbuzuje pocit domova po babičkovsku... Je opravdu skvělá a když vynecháte panchettu, tak si vážně můžete říkat, že jste měli lehkou večeři.

Zimní minestrone

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
olivový olej 3 lžíce
cibule 1 kus
celer řapíkatý 2 stonky
mrkev 2 kusy
pancetta uzená 50 g
česnek stroužky 2 kusy
brambory konzumní pozdní 1 kus
špenát, čerstvé listy 1 hrst
rajčata v plechovce 1 kus
fazole bílé sterilované 300 g
rozmarýn 1 snítka
fazole černé sterilované 300 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
vývar zeleninový domácí 1 litr
sýr parmazánového typu 30 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji 10 minut zvolna restujeme cibuli, celer a mrkev, pancettu a česnek nakrájené na malé kostičky. Přidáme listy mangoldu/špenátu a bramboru na kostičky a dvě minuty restujeme. Pak dáme ke směsi rajčata a snítku tymiánu.

  2. Z fazolí odebereme cca 180 g a tyto fazole rozmixujeme s 80 ml vývaru na husté pyré. Pyré přidáme ke směsi do hrnce, zalijeme zbývajícím vývarem a vaříme až jsou brambory měkké. Na konci přidáme zbývající celé fazole.

  3. Dochutíme solí a pepřem, popř. trochou česneku. Odstraníme rozmarýnovou větvičku a podáváme posypané parmazánem, nebo s rozpečenou bagetou s parmezánem. A je to.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů