Zimní dort -LC

Nádherní vánoční lowcarb dort! Skvělý dezert po vánočním obědě či večeři, upekla Hanka Rákosníková podle www.lifestylelowcarb.cz, děkujeme :)

Zimní dort -LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
erythritol, sukrin 120 g
vajíčka 6 kusů
mandlová mouka 60 g
mouka kokosová 60 g
kakaový prášek, holandské kakao 15 g
maliny 1 hrst
brusinky čerstvé 30 g
skořice mletá 1 špetka
erythritol, sukrin 2 lžičky
hřebíček celý 3 kusy
badyán celý 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 500 ml
erythritol, sukrin 2 lžičky
mascarpone 500 g
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
maliny 12 kusů
rybíz červený 20 g
erythritol, sukrin 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Sladidlo s vejci vyšleháme do světlé pěny, pomalu přimícháme ostatní suroviny. Hmotu dáme do papírem vyložené dortové formy 21 cm. Pečeme asi 40 minut, zkoušíme špejlí.

  2. Hotový dort necháme ještě asi 10 minut v pootevřené troubě, pak vyndáme, uvolníme boky a necháme vychladnout,

  3. Mezitím si připravíme rozvar: do trošky vody dáme hrst malin, brusinek, koření, sladidlo a vaříme asi 5 minut. Propasírujeme a necháme vychladnout. Rozvar dodá dortu zimní příchuť "svařáku".

  4. Krém: vyšleháme šlehačku se sladidlem, do polotuhé přišleháme mascarpone a vanilku. Dáme do lednice.

  5. Korpus rozřízneme napůl, spodní díl potřeme uprostřed rozvarem. Kolem dortu uděláme z části krému rantlík, aby nám rozvar neprosakoval. Na rozvar nasypeme ovoce, rozetřeme část krému, přiklopíme. Celý dort pomažeme krémem a dáme vychladit.

  6. Dozdobíme ovocem, zbytkem krému a dáme vychladit. Před podáváním posypeme mletým erythritolem - vypadá jako ojíněné ovoce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů