- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Brokolici a květák si uvaříme (v páře nebo necháme okapat).
Na ghí orestujeme cibuli a šunku. Přidáme květák, brokolici a nakonec vmícháme Lučinu, kterou necháme na pánvi rozpustit. Mírně vychlazené smícháme se strouhaným sýrem a zapečeme.
Makronutrienty
16%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 620 kJ | 1 675 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 400 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,9 g
2,28 g |
10,5 g
6,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,39 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
5,35 g |
30,6 g
14,4 g |
Bílkoviny | 8,87 g | 23,9 g |
Sůl | 0,55 g | 1,48 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů