Žemlovka
Žemlovka je jídlo, které někteří milují a jiní zatracují. Zkuste vyzkoušet tento recept a snad vám bude chutnat jako naší rodince.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rohlíky | 3 kusy |
jablka | 500 g |
rozinky sušené | 30 g |
skořice mletá | 1 lžička |
cukr moučka | 3 lžíce |
mléko sojové, rostlinný nápoj | 20 ml |
Postup přípravy
-
Namočíme rozkrájené housky nebo rohlíky v sójovém nápoji (2 polévkové lžíce instantního nápoje rozpustíme v 250 ml vody). Než se pečivo nasákne nastrouháme jablka, která promícháme s hrozinkami a skořicí. Nyní do zapékací misky dáme namočené pečivo. Na pečivo rozložíme jablka a vše posypeme cukrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů