Žemlovka s tvarohem a mandlovými lupínky jako dezert

Hela De

Obyčejné jídlo v luxusním podání :)

Žemlovka s tvarohem a mandlovými lupínky jako dezert

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
rohlíky 4 kusy
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
tvaroh měkký tučný 1 kus
vaječný žloutek 2 kusy
cukr vanilkový 1 kus
jablka 2 kusy
cukr skořicový 2 kusy
máslo 1 lžíce
vaječný bílek 2 kusy
cukr krystal 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Rohlíky si nalrájíme na kolečka, zvlhčíme mlékem. Jablka si nastrouháme nahrubo. Tvaroh si umícháme s cukrem a žloutky.

  2. Muffiny si vytřeme máslem, poklademe rohlíky, na ně tvaroh, jablka posypaná skořic.cukrem. Končíme rohlíky, zakápneme je máslem.

  3. Na každou muffinu ozdobně nastříkáme sníh z bílků a cukru. Dáme upéct asi 30 min/200°C dozlatova.

  4. Servírujeme jako dezert.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů