Žemlovka s tvarohem a mandlovými lupínky jako dezert
Obyčejné jídlo v luxusním podání :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rohlíky | 4 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
tvaroh měkký tučný | 1 kus |
vaječný žloutek | 2 kusy |
cukr vanilkový | 1 kus |
jablka | 2 kusy |
cukr skořicový | 2 kusy |
máslo | 1 lžíce |
vaječný bílek | 2 kusy |
cukr krystal | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Rohlíky si nalrájíme na kolečka, zvlhčíme mlékem. Jablka si nastrouháme nahrubo. Tvaroh si umícháme s cukrem a žloutky.
-
Muffiny si vytřeme máslem, poklademe rohlíky, na ně tvaroh, jablka posypaná skořic.cukrem. Končíme rohlíky, zakápneme je máslem.
-
Na každou muffinu ozdobně nastříkáme sníh z bílků a cukru. Dáme upéct asi 30 min/200°C dozlatova.
-
Servírujeme jako dezert.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů