Zdravější, dietní verze staročeského bezmasého jídla.
Děkujeme Dagmar Skalické za recept :)
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zemlbába | |
---|---|
chléb toustový, toastový celozrnný 100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
4 g |
4 g |
4 kusy |
4 kusy |
100 ml |
100 ml |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Namočíme si plátky (6 ks) toustového chleba, 3 kusy vložíme do formy, poklademe jablky, dáme rozmíchaný tvaroh s vajíčky, ořechy a datle nakrájené na kousky . Přiklopíme zbytkem toustového chleba a upečeme dozlatova.
Já pekla v HF asi 20 minut.
-
Na talíři jsem si pokapala čekankovým sirupem a posypala skořicí.
Jinak žádný cukr, a bylo to sladké akorát - osladí datle, čekanka a skořice.
Makronutrienty
51%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 470 kJ | 1 257 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 300 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
2,84 g |
31,1 g
7,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 3,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,27 g
2,46 g |
11,4 g
6,58 g |
Bílkoviny | 6,87 g | 18,4 g |
Sůl | 0,219 g | 0,586 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů