ZEMLBÁBA
Zdravější, dietní verze staročeského bezmasého jídla. Děkujeme Dagmar Skalické za recept :)
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
chléb toustový, toastový celozrnný | 100 g |
vajíčka | 2 kusy |
jablka | 3 kusy |
tvaroh měkký nízkotučný | 250 g |
datle sušené | 4 g |
ořechy vlašské | 4 kusy |
kokosové mléko | 100 ml |
čekankový sirup | 10 g |
skořice mletá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Namočíme si plátky (6 ks) toustového chleba, 3 kusy vložíme do formy, poklademe jablky, dáme rozmíchaný tvaroh s vajíčky, ořechy a datle nakrájené na kousky . Přiklopíme zbytkem toustového chleba a upečeme dozlatova. Já pekla v HF asi 20 minut.
-
Na talíři jsem si pokapala čekankovým sirupem a posypala skořicí. Jinak žádný cukr, a bylo to sladké akorát - osladí datle, čekanka a skořice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů