ZEMLBÁBA

Oli

Zdravější, dietní verze staročeského bezmasého jídla. Děkujeme Dagmar Skalické za recept :)

ZEMLBÁBA

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
chléb toustový, toastový celozrnný 100 g
vajíčka 2 kusy
jablka 3 kusy
tvaroh měkký nízkotučný 250 g
datle sušené 4 g
ořechy vlašské 4 kusy
kokosové mléko 100 ml
čekankový sirup 10 g
skořice mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Namočíme si plátky (6 ks) toustového chleba, 3 kusy vložíme do formy, poklademe jablky, dáme rozmíchaný tvaroh s vajíčky, ořechy a datle nakrájené na kousky . Přiklopíme zbytkem toustového chleba a upečeme dozlatova. Já pekla v HF asi 20 minut.

  2. Na talíři jsem si pokapala čekankovým sirupem a posypala skořicí. Jinak žádný cukr, a bylo to sladké akorát - osladí datle, čekanka a skořice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů