Zemiakové knedlíčky so špenátom a hríbovým krémom

Healty Kiki

Počas tohtoročného zeleného štvrtku sme sa rozhodli zakomponovať špenát do nášho jedálničku možno trochu netradične - a to ako súčasť obľúbených zemiakových knedlíčkov ???????? Ku knedlíčkom sa perfektne hodí hríbiková omáčka, plus ak by ste mali doma bylinky, môžete si ich ešte vylepšiť, a to domácim bylinkovým maslom.

Zemiakové knedlíčky so špenátom a hríbovým krémom

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 4 kusy
špenát, čerstvé listy 3 hrsti
vajíčka 1 kus
polohrubá mouka 8 lžic
sůl 1 lžička
žampiony čerstvé 100 g
houby sušené, směs 1 hrst
cibule 0,5 kusu
sůl 1 lžička
kmín mletý 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
smetana na vaření 100 g
hladká mouka pšeničná 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Zemiaky ešte teplé prelisujeme. Špenát sparíme horúcou vodou, necháme odkvapkať a vyžmýkame z neho vodu. Špenát nasekáme a pridáme k prelisovaným zemiakom. Osolíme, pridáme vajíčko a múku a vypracujeme cesto. Ak je cesto lepivé, pridáme podľa potreby múku. Necháme ho chvíľu odpočívať.

  2. Tvarujeme knedlíky, ktoré varíme vo vriacej vode asi 10 - 15min, pokiaľ nevyplávu na povrch.

  3. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme hríbíky, koreniny a voda. Dusíme, zalejeme ingrediencie vodou a keď budú všetky suroviny uvarené domäkka rozmixujeme. Zahustíme smotanou a múkou. Prevaríme do zhustnutia.

  4. Tento receptík, ako aj viac mojich receptov nájdete na mojej stránke: www.plantbenefits.com

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů