Zemiakové knedlíčky so špenátom a hríbovým krémom
Počas tohtoročného zeleného štvrtku sme sa rozhodli zakomponovať špenát do nášho jedálničku možno trochu netradične - a to ako súčasť obľúbených zemiakových knedlíčkov ???????? Ku knedlíčkom sa perfektne hodí hríbiková omáčka, plus ak by ste mali doma bylinky, môžete si ich ešte vylepšiť, a to domácim bylinkovým maslom.
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 4 kusy |
špenát, čerstvé listy | 3 hrsti |
vajíčka | 1 kus |
polohrubá mouka | 8 lžic |
sůl | 1 lžička |
žampiony čerstvé | 100 g |
houby sušené, směs | 1 hrst |
cibule | 0,5 kusu |
sůl | 1 lžička |
kmín mletý | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
smetana na vaření | 100 g |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zemiaky ešte teplé prelisujeme. Špenát sparíme horúcou vodou, necháme odkvapkať a vyžmýkame z neho vodu. Špenát nasekáme a pridáme k prelisovaným zemiakom. Osolíme, pridáme vajíčko a múku a vypracujeme cesto. Ak je cesto lepivé, pridáme podľa potreby múku. Necháme ho chvíľu odpočívať.
-
Tvarujeme knedlíky, ktoré varíme vo vriacej vode asi 10 - 15min, pokiaľ nevyplávu na povrch.
-
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme hríbíky, koreniny a voda. Dusíme, zalejeme ingrediencie vodou a keď budú všetky suroviny uvarené domäkka rozmixujeme. Zahustíme smotanou a múkou. Prevaríme do zhustnutia.
-
Tento receptík, ako aj viac mojich receptov nájdete na mojej stránke: www.plantbenefits.com
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů