Nízkosacharidový (low carb) oběd za 20 minut hotový. A je to moc dobré navíc, za málo peněz hodně muziky :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Zelí | |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Na posypání | |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Na sádle si orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, restujeme, po chvíli přidáme nasekaný česnek a nakrájenou papriku.
Okořeníme a společně dusíme 10 minut.
-
Mezitím si nakrájíme na větší nudličky zelí. Dáme do misky a s trochou vody a sili v mikrovlnce vaříme 3 minuty.
-
Zelí necháme trochu schladnout, vymačkáme vodu a přidáme k masu.
Společně doděláme, cca 10 minut.
-
Podáváme posypané parmezánem, ozdobíme barevnou zeleninou a pochutnáváme si.
Makronutrienty
24%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 454 kJ | 2 397 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 573 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,54 g
0,521 g |
24 g
2,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,454 SVJ | 2,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,36 g
2,91 g |
38,8 g
15,4 g |
Bílkoviny | 6,71 g | 35,4 g |
Sůl | 0,698 g | 3,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů