Zelofleky z červeného zelí
Zelofleky = lowcarb "šunkofleky", s mletým masem jsou výborným sytým jídlem. Děkujeme Saše Váchalové za skvělý recept!
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové červené zelí | 1 kus |
hovězí mleté maso | 500 g |
vajíčka | 3 kusy |
mozzarella | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
Postup přípravy
-
Syrové červené (může být i bílé) nakrájíme cca na 1,5- 2 cm a dáme vařit cca na 15 minut , mezi tím dáme zpěnit cibuli a dáme otestovat mleté maso, přidáme kořeni co máme rádi. Vše smícháme, přidáme syrové 3 vejce , a dáme péci do trouby na 200 C.
-
Po cca 30 minutách přidáme nastrouhanou mozzarellu a ještě pečeme až sýr zezlátne / doba pečení záleží na každé troubě , je to individuální. Za nás moc dobré jídlo!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů