Zelofleky - LC

Laduš

Nízkosacharidová varianta známých šunkofleků. Velmi lahodné, lehce křupavé a šťavnaté jídlo. Zkuste můj recept a zaručeně si pochutnáte. :)

Zelofleky - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hlávkové bílé zelí 1 kg
cibule 1 kus
maso uzené vepřové 350 g
sýr gouda 200 g
vejce slepičí střední, m 4 kusy
zakysaná smetana 150 g
olivový olej 1 lžíce
máslo čerstvé 20 g
pažitka nať čerstvá 1 hrst
sůl himálajská jemná 2 lžičky
pepř černý mletý 3 špetky

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Zelí nakrájíme na kostičky, povaříme v osolené vodě a pak scedíme. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.

  2. Zapékací mísu vymažeme máslem. Já mám varné sklo o velikosti 30 x 20 cm.

  3. V misce rozšleháme vajíčka se zakysanou smetanou.

  4. Do větší mísy dáme zelí, maso, podle chuti dosolíme a opepříme, přidáme cibuli, pažitku, většinu sýru a rozšlehaná vajíčka se smetanou. Vše důkladně promícháme, přelijeme do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýru.

  5. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut nebo podle typu trouby, dokud sýr nezezlátne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů