Zelofleky - LC
Nízkosacharidová varianta známých šunkofleků. Velmi lahodné, lehce křupavé a šťavnaté jídlo. Zkuste můj recept a zaručeně si pochutnáte. :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Restování
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 1 kg |
cibule | 1 kus |
maso uzené vepřové | 350 g |
sýr gouda | 200 g |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
zakysaná smetana | 150 g |
olivový olej | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 20 g |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
sůl himálajská jemná | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 3 špetky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Zelí nakrájíme na kostičky, povaříme v osolené vodě a pak scedíme. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.
-
Zapékací mísu vymažeme máslem. Já mám varné sklo o velikosti 30 x 20 cm.
-
V misce rozšleháme vajíčka se zakysanou smetanou.
-
Do větší mísy dáme zelí, maso, podle chuti dosolíme a opepříme, přidáme cibuli, pažitku, většinu sýru a rozšlehaná vajíčka se smetanou. Vše důkladně promícháme, přelijeme do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýru.
-
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut nebo podle typu trouby, dokud sýr nezezlátne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů