Nízkosacharidová varianta známých šunkofleků. Velmi lahodné, lehce křupavé a šťavnaté jídlo.
Zkuste můj recept a zaručeně si pochutnáte. :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
350 g |
350 g |
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
na vymazání pekáče 20 g |
20 g |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžičky |
2 lžičky |
3 špetky |
3 špetky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Zelí nakrájíme na kostičky, povaříme v osolené vodě a pak scedíme. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.
-
Zapékací mísu vymažeme máslem. Já mám varné sklo o velikosti 30 x 20 cm.
-
V misce rozšleháme vajíčka se zakysanou smetanou.
-
Do větší mísy dáme zelí, maso, podle chuti dosolíme a opepříme, přidáme cibuli, pažitku, většinu sýru a rozšlehaná vajíčka se smetanou. Vše důkladně promícháme, přelijeme do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýru.
-
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut nebo podle typu trouby, dokud sýr nezezlátne.
Makronutrienty
21%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 535 kJ | 2 744 kJ |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 656 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,45 g
0,799 g |
22,8 g
4,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,445 SVJ | 2,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,36 g
3,87 g |
48 g
19,9 g |
Bílkoviny | 7,35 g | 37,7 g |
Sůl | 1,2 g | 6,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů