Zelný závin s tofu

Teri Zdravá výživa

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Zelný závin s tofu

Postup přípravy

  1. V mise smíchejte mouku, sůl, olej, ocet a vodu. Vodu přidávejte postupně, suroviny zpracujte v nelepivé tvárné těsto. Mělo by se s ním dobře pracovat. Těsto nechte stranou odpočinout a mezi tím si připravte náplň.

  2. Zelí si nakrájejte na tenké nudličky, hoďte na pánvičku, přidejte špetku soli, kmin, zalijte trochou vrouci vody a pod pokličkou nechte podusit do měkka. Pokličku zvedněte a nechte vypařit zbývajíci vodu. Přidejte cca 1 cl umeocta, 10 ml sladidla (melasy) a sojovku tamari. Nechte vychladnout.

  3. Tofu nastrouhejte. Testo rozdělte na 2 nebo 4 části. Na pomoučeném vále těsto vyválejte na tenkou placku. Prostředek posypte kukuřičnou strouhankou, ta pojme vodu z náplně a těsto se nerozmočí. Na strouhanku navršte zeli, tofu, těsto zabalte a přendejte na plech vyložený pečícím papirem. Potřete vodou. Pečte na 180°C cca 25 minut dozlatova, kontrolujte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte