výborný lehký salát
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
zelný salát | |
---|---|
1 hlávka |
1 hlávka |
6 g |
6 g |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 150 g |
150 g |
1 dl |
1 dl |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
nakrouhat zelí, osolit, přidat kopr, olej, citronovou šťávu, trošku čekankového sirupu dle chuti, promačkat a nakonec přidat balkánský sýr. rychlé a luxusní
Makronutrienty
38%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 323 kJ | 1 885 kJ |
Kalorická hodnota | 77,2 kcal | 451 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,12 g
0,349 g |
29,9 g
2,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,512 SVJ | 2,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,96 g
1,64 g |
34,8 g
9,59 g |
Bílkoviny | 2,38 g | 13,9 g |
Sůl | 0,629 g | 3,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů