ZELNÝ SALÁT
Skvělý salát plný jarních vitamínů, zdravá příloha ke grilovanému masu :) Děkujeme Marcele Cvrčkové za recept :)
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Historické
- Lchf, low carb
- Primal
- Recepty po babičce
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
rané bílé zelí | 120 g |
mrkev | 50 g |
cibulka jarní, sečka | 20 g |
křen selský, kořen | 1 lžíce |
kopr čerstvý, koprová nať | 2 lžičky |
bílý jogurt řeckého typu | 50 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžička |
hořčice dijonská | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
slunečnicová semínka | 1 lžička |
dýňová semínka | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Zelí a mrkev si nastrouháme nahrubo, křen najemno, cibulku a kopr nasekáme. Všechny suroviny smícháme a dáme do lednice odležet. Doplníme vajíčkem či masem, sýrem...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů