Zelné placky se sýrem
Jednoduché a zdravé lowcarb jídlo :)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Obědy a večeře
- Orestování
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 100 g |
cibule | 1 kus |
vajíčka | 3 kusy |
ovesné vločky jemné | 50 g |
sýr eidam 30% | 50 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
česnek stroužky | 3 kusy |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vločky smícháme s vejci , solí, pepřem , prolisovaným česnekem a necháme půl hodiny odstát. Cibuli osmahneme na másle dozlatova.
-
Zelí nakrájíme na tenké proužky a uvaříme v osolené vodě s trochou drceného kmínu. Vodu slijeme. Směs vajec s vločkami, cibulí a zelí smícháme a lžicí nabíráme těstíčko a na ghí upečeme placičky. Z tohoto množství je 6 ks.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů