Zelné nudle s vepřovým masem po asijsku

Kateřina Gallinová

Zelné nudle s vepřovým masem po asijsku

Na nízkosacharidovou verzi jde předělat skoro jakékoliv jídlo, pokud na něj máte chutě, ale nechcete hřešit mimo hranice tohoto stravování. Výjimkou nejsou ani fastfoodové „čínské“ smažené nudle. Jako základ poslouží na proužky nakrájené bílé zelí.

Postup přípravy

  1. Veškerou zeleninu očistěte / oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Maso nakrájejte na nudličky-

  2. V dostatečně velké pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejte sádlo a orestujte na něm vepřové maso.

  3. Poté postupně dle potřebné doby tepelné úpravy přidávejte zeleninu, nejprve zelí, pak cibuli, mrkev a nakonec červenou papriku, směs osolte a nadále za občasného míchání opékejte.

  4. Jakmile zelenina změkne, do směsi v pánvi vmíchejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, veškeré koření a zelenou nať z jarní cibulky, ještě krátce orestujte a podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte