Zelné nudle s vepřovým masem po asijsku

Kateřina Gallinová

Na nízkosacharidovou verzi jde předělat skoro jakékoliv jídlo, pokud na něj máte chutě, ale nechcete hřešit mimo hranice tohoto stravování. Výjimkou nejsou ani fastfoodové „čínské“ smažené nudle. Jako základ poslouží na proužky nakrájené bílé zelí.

Zelné nudle s vepřovým masem po asijsku

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 500 g
hlávkové bílé zelí 0,5 hlávky
cibule 2 kusy
mrkev 2 kusy
červená paprika 2 kusy
česnek 2 stroužky
zázvor, čerstvý kořen 2 cm
kořenicí směs pěti vůní 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,25 lžičky
koriandr mletý 1 lžička
cibulka jarní, sečka 1 hrst
sůl 1 lžička
vepřové sádlo 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Veškerou zeleninu očistěte / oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Maso nakrájejte na nudličky-

  2. V dostatečně velké pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejte sádlo a orestujte na něm vepřové maso.

  3. Poté postupně dle potřebné doby tepelné úpravy přidávejte zeleninu, nejprve zelí, pak cibuli, mrkev a nakonec červenou papriku, směs osolte a nadále za občasného míchání opékejte.

  4. Jakmile zelenina změkne, do směsi v pánvi vmíchejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, veškeré koření a zelenou nať z jarní cibulky, ještě krátce orestujte a podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů