ZELNÉ MUFFINY - LC
Máte rádi muffiny? Tyto slané lowcarb jsou zelné, plné vitamínů. Dobrý oběd, večeře, snídaně či svačinka.
- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 700 g |
vajíčka | 6 kusů |
bílý jogurt | 150 g |
mouka lněná | 2 lžíce |
mandlová mouka | 2 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Zelí nastrouháme najemno (jako když děláme květákovou rýži), nasolíme a necháme odležet, aby zelí pustilo vodu. Prebytečnou vodu vymačkáme a přidáme všechny zbylé ingredience. Promícháme a plníme do formy na muffiny. Pečeme 30 minut na 190°.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů