Zelňáky s celerem a škvarky - LC
Oblíbené zelné placky, zelňáky a zelníky miluje mnoho z nás. A můžete si je dopřát také v low carb verzi. Tenhle recept je doladil k dokonalosti křupavými škvarečky.
- 40m
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 300 g |
kysané bílé zelí | 500 g |
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
sýr eidam 30% | 200 g |
vepřové škvarky | 2 hrsti |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
česnek | 5 stroužků |
Postup přípravy
-
Zelí propláchneme a co nejvíc vymačkáme - do sucha. Celer a sýr nastrouháme na jemno. Česnek utřeme nebo namačkáme v lisu. Škvarky pokrájíme na menší kousky. Vše smícháme v míse. Ochutnáme a dokořeníme podle vlastní chuti. Opatrně se solí - slanou chuť dodá nastrouhaný sýr. Na plech položíme pečicí papír. Na něj klademe hromádky, vytvarujeme na placičky vysoké cca 1,5cm. Pečeme ve vyhřáté troubě.
-
Podávat můžete například s avokádovo-jogurtovým dipem. Výborný je také jogurt s česnekem a bylinkami:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů