Oblíbené zelné placky, zelňáky a zelníky miluje mnoho z nás. A můžete si je dopřát také v low carb verzi. Tenhle recept je doladil k dokonalosti křupavými škvarečky.
- 40m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
500 g |
500 g |
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
5 stroužků |
5 stroužků |
Postup přípravy
-
Zelí propláchneme a co nejvíc vymačkáme - do sucha. Celer a sýr nastrouháme na jemno. Česnek utřeme nebo namačkáme v lisu. Škvarky pokrájíme na menší kousky. Vše smícháme v míse. Ochutnáme a dokořeníme podle vlastní chuti. Opatrně se solí - slanou chuť dodá nastrouhaný sýr.
Na plech položíme pečicí papír. Na něj klademe hromádky, vytvarujeme na placičky vysoké cca 1,5cm. Pečeme ve vyhřáté troubě.
-
Podávat můžete například s avokádovo-jogurtovým dipem. Výborný je také jogurt s česnekem a bylinkami:)
Makronutrienty
22%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 438 kJ | 339 kJ |
Kalorická hodnota | 105 kcal | 80,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,36 g
2,92 g |
3,37 g
2,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,436 SVJ | 0,337 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5 g
3,67 g |
3,87 g
2,84 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 8,42 g |
Sůl | 0,857 g | 0,663 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů