Zelňačka - LC

Oblíbená polévka, lowcarb a plná vitamínů a minerálů z klíčků. Je sytá, postačí i jako oběd. Děkujeme Aleně Vaňousové za super inspiraci :)

Zelňačka - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
klobása pikantní 200 g
paprika sladká mletá 1 lžička
paprika pálivá mletá 0,5 lžičky
paprika sladká mletá uzená 1 lžička
kysané bílé zelí 500 g
dýně máslová 150 g
cibulka jarní, sečka 2 kusy
petrželka, petrželová nať 1 hrst
výhonky, naklíčené mungo 20 g

Postup přípravy

  1. V kastrolu jsem zpěnila na sádle jednu velkou cibuli, přidala jsem 2 nakrájené kvalitní klobásky, sladkou, pálivou a uzenou papriku, přidala jsem vodu, 500 g vymačkaného nakrájeného kysaného zelí. Ještě jsem měla v lednici cca 150 g máslové dýně nakrájené na kostičky, tak jsem ji tam taky hodila.

  2. Vařila jsem cca 45 minut na mírném ohni. Na talíři jsem ozdobila jarní cibulkou, zelenou petrželkou a mungo klíčky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů