Zelňačka - LC
Oblíbená polévka, lowcarb a plná vitamínů a minerálů z klíčků. Je sytá, postačí i jako oběd. Děkujeme Aleně Vaňousové za super inspiraci :)
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
klobása pikantní | 200 g |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
paprika pálivá mletá | 0,5 lžičky |
paprika sladká mletá uzená | 1 lžička |
kysané bílé zelí | 500 g |
dýně máslová | 150 g |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
výhonky, naklíčené mungo | 20 g |
Postup přípravy
-
V kastrolu jsem zpěnila na sádle jednu velkou cibuli, přidala jsem 2 nakrájené kvalitní klobásky, sladkou, pálivou a uzenou papriku, přidala jsem vodu, 500 g vymačkaného nakrájeného kysaného zelí. Ještě jsem měla v lednici cca 150 g máslové dýně nakrájené na kostičky, tak jsem ji tam taky hodila.
-
Vařila jsem cca 45 minut na mírném ohni. Na talíři jsem ozdobila jarní cibulkou, zelenou petrželkou a mungo klíčky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů