Sytá lowcarb polévka, klidně jako oběd.
Další recepty pohromadě ➡️ @hrisny_lowcarb
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
5 kuliček |
5 kuliček |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a klobásu dozlatova. Poté přidáme zelí i s nálevem, veškeré koření a zalijeme vodou (vývarem). Prováříme do požadované měkkosti zelí, na závěr přidáme smetanu a dosolíme a dopepříme dle vlastní chuti.
Makronutrienty
17%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 733 kJ | 2 193 kJ |
Kalorická hodnota | 175 kcal | 524 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,41 g
3,75 g |
13,2 g
11,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,441 SVJ | 1,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,3 g
5,08 g |
45,8 g
15,2 g |
Bílkoviny | 5,98 g | 17,9 g |
Sůl | 1,72 g | 5,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů