Zelňačka - LC
Sytá lowcarb polévka, klidně jako oběd. Další recepty pohromadě ➡️ @hrisny_lowcarb https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vánoce
- Vaření
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
klobása | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
kysané bílé zelí | 500 g |
zakysaná smetana | 200 g |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
nové koření | 5 kuliček |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
kmín drcený | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a klobásu dozlatova. Poté přidáme zelí i s nálevem, veškeré koření a zalijeme vodou (vývarem). Prováříme do požadované měkkosti zelí, na závěr přidáme smetanu a dosolíme a dopepříme dle vlastní chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů