Zelňačka

Zelňačka

Skvělá při low carb dietě a těhotenské cukrovce. Pěkně kyselá, pikantní, zahřeje. Množství sacharidů si upravte množstvím brambor, skvělá je i úplně bez nich.

Postup přípravy

  1. 1. Najemno nakrájenou cibuli nechte jemně zezlátnout na olivovém oleji. Poté přidejte koření a drcené houby a krátce opečte, pozor na připálení papriky.

    2. Přihoďte brambory nakrájené na kostky a zalijte vodou. Vařte, dokud budou brambory téměř hotové.

    3. Přidejte zelí (překrájejte, pokud má moc dlouhá vlákna). A krátce povařte.

    4. Nakonec přidejte smetanu a kousky opečené klobásy. Dosolte či dochuťte dle vaší chuti.

    Pozn: Pokud chcete polévku vylepšit, můžete vodu alespoň částečně nahradit vývarem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte