Zelí hlávkové dušené - LC

Laduš

Zelí hlávkové dušené - LC

Zelí trochu jinak v low carb úpravě. Skvěle jsme si pochutnali. Jako další přílohu jsem zvolila vařenou kedlubnu a maso je pečená vepřová krkovička a bůček. :)

Postup přípravy

  1. Zelí není nastrouhané, ale nakrájené na malé kostičky. Na tuku jsem do zlatohněda osmahla nadrobno nakrájené cibule a pak jsem je zaprášila lahůdkovým droždím. Krátce jsem osmahla, přilila trochu vody a promíchala. Přidala jsem zelí, kmín a trochu soli (raději méně, lahůdkové droždí je slané), podlila jsem vodou a dusila. Asi od půlky dušení jsem již nezaklápěla pokličkou, aby se voda vyvařila.

    Jindy zahušťuju tak, že odeberu část zelí a rozmixuju tyčákem. Ale teď to nebylo ani nutné.

    Nakonec jsem ještě dochutila dvěma lžícemi jablečného octu a dosolila.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte