
Zelí trochu jinak v low carb úpravě. Skvěle jsme si pochutnali. Jako další přílohu jsem zvolila vařenou kedlubnu a maso je pečená vepřová krkovička a bůček. :)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelí | |
---|---|
1 hlávka 1 700 g |
1 700 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžičky |
3 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zelí není nastrouhané, ale nakrájené na malé kostičky. Na tuku jsem do zlatohněda osmahla nadrobno nakrájené cibule a pak jsem je zaprášila lahůdkovým droždím. Krátce jsem osmahla, přilila trochu vody a promíchala. Přidala jsem zelí, kmín a trochu soli (raději méně, lahůdkové droždí je slané), podlila jsem vodou a dusila. Asi od půlky dušení jsem již nezaklápěla pokličkou, aby se voda vyvařila.
Jindy zahušťuju tak, že odeberu část zelí a rozmixuju tyčákem. Ale teď to nebylo ani nutné.
Nakonec jsem ještě dochutila dvěma lžícemi jablečného octu a dosolila.
Makronutrienty
60%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 177 kJ | 576 kJ |
Kalorická hodnota | 42,2 kcal | 138 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,86 g
0,693 g |
19,1 g
2,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,586 SVJ | 1,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,71 g
0,399 g |
5,57 g
1,3 g |
Bílkoviny | 2,21 g | 7,19 g |
Sůl | 0,315 g | 1,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů