Zelí hlávkové dušené - LC
Zelí trochu jinak v low carb úpravě. Skvěle jsme si pochutnali. Jako další přílohu jsem zvolila vařenou kedlubnu a maso je pečená vepřová krkovička a bůček. :)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Orestování
- Posvícení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 1 700 g |
olivový olej z pokrutin | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 3 lžičky |
cibule | 2 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 3 lžíce |
kmín celý | 2 lžičky |
ocet jablečný | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Zelí není nastrouhané, ale nakrájené na malé kostičky. Na tuku jsem do zlatohněda osmahla nadrobno nakrájené cibule a pak jsem je zaprášila lahůdkovým droždím. Krátce jsem osmahla, přilila trochu vody a promíchala. Přidala jsem zelí, kmín a trochu soli (raději méně, lahůdkové droždí je slané), podlila jsem vodou a dusila. Asi od půlky dušení jsem již nezaklápěla pokličkou, aby se voda vyvařila. Jindy zahušťuju tak, že odeberu část zelí a rozmixuju tyčákem. Ale teď to nebylo ani nutné. Nakonec jsem ještě dochutila dvěma lžícemi jablečného octu a dosolila.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů