Zelí hlávkové dušené - LC

Laduš

Zelí trochu jinak v low carb úpravě. Skvěle jsme si pochutnali. Jako další přílohu jsem zvolila vařenou kedlubnu a maso je pečená vepřová krkovička a bůček. :)

Zelí hlávkové dušené - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
hlávkové bílé zelí 1 700 g
olivový olej z pokrutin 2 lžíce
máslo čerstvé 3 lžičky
cibule 2 kusy
droždí lahůdkové sušené, tebi 3 lžíce
kmín celý 2 lžičky
ocet jablečný 2 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Zelí není nastrouhané, ale nakrájené na malé kostičky. Na tuku jsem do zlatohněda osmahla nadrobno nakrájené cibule a pak jsem je zaprášila lahůdkovým droždím. Krátce jsem osmahla, přilila trochu vody a promíchala. Přidala jsem zelí, kmín a trochu soli (raději méně, lahůdkové droždí je slané), podlila jsem vodou a dusila. Asi od půlky dušení jsem již nezaklápěla pokličkou, aby se voda vyvařila. Jindy zahušťuju tak, že odeberu část zelí a rozmixuju tyčákem. Ale teď to nebylo ani nutné. Nakonec jsem ještě dochutila dvěma lžícemi jablečného octu a dosolila.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů