Zelený salát s mozzarellou a jahodami
Rychlý a vynikající letní salát.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
špenát, čerstvé listy | 80 g |
mozzarella light | 2 kusy |
jahody | 10 kusů |
ocet balsamikový | 1 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
pepř černý mletý | 2 špetky |
sůl | 0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Špenát, natrhanou mozzarellu a nakrájené jahody dáme do misky. Dresink si připravíme s balsamica a olivového oleje - použít můžeme ale i citronovou šťávu, trochu dijonské hořčice či bazalky. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů