Výborná domácí polévka, rychle hotová
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
1 kus |
1 kus |
2 g |
2 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Očištěnou zeleninu si dáme vařit s bujonem a solí do poloměkka.
-
Zeleninu vyjmeme, nastrouháme/nakrájíme na úhledné nudličky a vrátíme do vývaru.
V hrníčku si rozšleháme vajíčka a nakapeme k polévce, vypneme.
-
Na talíři zdobíme čerstvou petrželkou.
Makronutrienty
59%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 247 kJ | 381 kJ |
Kalorická hodnota | 59 kcal | 91 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,6 g
2,64 g |
11,7 g
4,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,76 SVJ | 1,17 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,95 g
0,602 g |
3 g
0,928 g |
Bílkoviny | 3,38 g | 5,21 g |
Sůl | 1,18 g | 1,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů