Měla jsem chuť na studený oběd, vajíčka, avokádo a něco tex-mex ... a volnou tvorbou jsem vytvořila toto rychlé jídlo.
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
3 kusy |
3 kusy |
0,1 kusu |
0,1 kusu |
1 stroužek |
1 stroužek |
0,25 svazku |
0,25 svazku |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vejce uvařte natvrdo, ochlaďte a oloupejte. Žloutky utřete s dvěma třetinami avokádové dužniny, solí, limetkovou šťávou a prolisovaným česnekem. Vmíchejte na kostičky pokrájené bílky a nasekanou koriandrovou nať.
-
Vaječno-avokádový salát podávejte s na kousky pokrájenou syrovou zeleninou a zbytkem avokáda.
Makronutrienty
25%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 450 kJ | 2 831 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 677 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,44 g
0,74 g |
27,9 g
4,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,444 SVJ | 2,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,05 g
1,78 g |
50,7 g
11,2 g |
Bílkoviny | 5,33 g | 33,6 g |
Sůl | 0,612 g | 3,86 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů