Zeleninový talíř s tuňákovým steakem a vajíčkem

Kateřina Gallinová

Jednoduché, rychle připravené, vysoce výživné a přitom chutné jídlo, co víc dodat?

Zeleninový talíř s tuňákovým steakem a vajíčkem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
steak z tuňáka 175 g
vejce slepičí velké, l 1 kus
červená řepa, předvařená 100 g
okurka 50 g
avokádo 0,5 kusu
cibulka jarní, sečka 0,25 hrsti
citrónová šťáva 2 lžičky
sůl 0,5 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
kysané červené zelí 25 g

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistěte/oloupejte a nakrájejte na nudličky nebo plátky a obložte jí talíř.

  2. Rozpalte pánev, dejte na ni ghí a velmi zprudka z obou stran pečte tuňákový steak. Měl by zůstat uprostřed růžový až syrový. Poté ho přesuňte na talíř.

  3. Mezitím vložte vajíčko do hrnce s vařící se vodou a připravte ho naměkko, mělo by být hotové za 4 až 5 minut. Oloupejte ho a na talíři rozkrojte na poloviny.

  4. Tuňákový steak a vajíčko posypejte hrubší mořskou solí a natí z jarní cibulky. Tuňáka a zeleninu pokapejte citrónovou šťávou a ihned podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů