Zeleninový talíř s tuňákovým steakem a vajíčkem
Jednoduché, rychle připravené, vysoce výživné a přitom chutné jídlo, co víc dodat?
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Primal
- Restování
- Středomořská
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
steak z tuňáka | 175 g |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
červená řepa, předvařená | 100 g |
okurka | 50 g |
avokádo | 0,5 kusu |
cibulka jarní, sečka | 0,25 hrsti |
citrónová šťáva | 2 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
kysané červené zelí | 25 g |
Postup přípravy
-
Zeleninu očistěte/oloupejte a nakrájejte na nudličky nebo plátky a obložte jí talíř.
-
Rozpalte pánev, dejte na ni ghí a velmi zprudka z obou stran pečte tuňákový steak. Měl by zůstat uprostřed růžový až syrový. Poté ho přesuňte na talíř.
-
Mezitím vložte vajíčko do hrnce s vařící se vodou a připravte ho naměkko, mělo by být hotové za 4 až 5 minut. Oloupejte ho a na talíři rozkrojte na poloviny.
-
Tuňákový steak a vajíčko posypejte hrubší mořskou solí a natí z jarní cibulky. Tuňáka a zeleninu pokapejte citrónovou šťávou a ihned podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů