Venku je už krásné letní počasí a tak je nejvyšší čas začít si dělat odlehčenější stravu. A co jiného se hodí víc než svěží zeleninový salát ????
Více receptů ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Dresing | |
---|---|
400 g |
400 g |
4 kusy |
4 kusy |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Salát | |
1 kus |
1 kus |
6 kusů |
6 kusů |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
3 kusy |
3 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Para ořechy opečeme na sucho na pánvi, poté rozsekáme v sekáčku najemno a smícháme spolu se zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem. Vše nakonec dochutíme solí a pepřem.
-
Na zeleninový salát jsem použila ➡️ 1 hlávkový salát, 6 keříčkových rajčat, 1/2 okurky, 3 bílé papriky ➡️ všechnu nakrájenou zeleninu lehce osolíme a pokapeme trochou olivového oleje.
Na misku dáme salát a ozdobíme ořechovým dresingem.
Makronutrienty
23%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 667 kJ | 2 221 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 531 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,36 g
1,42 g |
17,9 g
4,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,536 SVJ | 1,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,8 g
3,72 g |
49,3 g
12,4 g |
Bílkoviny | 2,65 g | 8,83 g |
Sůl | 0,268 g | 0,893 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů