Zeleninový nákyp se šunkou
Jednoduché lowcarb jídlo ze sezónní zeleniny :). Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 150 g |
dýně Hokkaido | 120 g |
květák | 150 g |
vajíčka | 2 kusy |
sýr eidam 30% | 70 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 100 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme vejce, sůl, pepř a nakrájenou šunku. Promícháme a naplníme máslem vymazanou zapékací misku. Zapečeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů