Zeleninový aspik - LC
Efektní low carb pohoštění, aspik plný barevné zeleniny je jednoduchý na přípravu.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
želatina | 9 g |
voda | 500 ml |
mrkev | 1 kus |
žampiony čerstvé | 1 kus |
zelené fazolové lusky mražené | 10 kusů |
vajíčka | 1 kus |
šunka krůtí | 50 g |
olivy černé | 6 kusů |
Postup přípravy
-
9 g (1maly sačok čìrej želatíny) si pripravím podľa návodu v 500ml studenej vody, nechám 10 minút nabotnať a potom želatínu zohrejem na 60°, nevarìm pokiaľ sa nerozpustí.
-
Pripravím si zeleninu, trochu mrkvy, šampiónov a zelené lusky si uvarím vo vývare(použila som domáci) necham vychladnùť, uvarím si aj 1 vajičko natvrdo, šunku si nakrájam na kocky, nakrájam aj trochu oliv.
-
Potom už len ľubovoľne vrstvìm do nachystaných solikonovych misiek, opatrne zalievam mierne vychladnutou želatìnou. Nechám do rána stuhnùť v chladičke.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů