Zeleninové kari s cizrnou

Dáša

Zeleninové kari s cizrnou

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
květák 1 kus
dýně Hokkaido 250 g
mrkev 150 g
kokosový olej 2 lžíce
cibule 1 kus
kořenicí směs kari, jemné 3 lžíce
římský kmín celý, cumin 1 lžíce
kokosové mléko 400 ml
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
cizrna, sterilovaná 400 g

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky, dýni nakrájejte na kostky, mrkev na asi 1 cm silná kolečka a cibuli nadrobno. Do woku dejte olej, cibuli mírně osmahněte a přidejte ostatní zeleninu, Opékejte asi 10 minut a přidejte koření. Velmi krátce osmahněte, aby koření nezhořklo, a zalijte vodou (nebo zeleninovým vývarem) a kokosovým mlékem. Osolte, opepřete a přidejte propláchnutou cizrnu. Duste ještě asi 15 min, až bude zelenina na skus. Při podávání můžete posypat sekaným koriandrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů