Zeleninové kari s cizrnou
- 40m
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
dýně Hokkaido | 250 g |
mrkev | 150 g |
kokosový olej | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
kořenicí směs kari, jemné | 3 lžíce |
římský kmín celý, cumin | 1 lžíce |
kokosové mléko | 400 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
cizrna, sterilovaná | 400 g |
Postup přípravy
-
Květák rozdělte na růžičky, dýni nakrájejte na kostky, mrkev na asi 1 cm silná kolečka a cibuli nadrobno. Do woku dejte olej, cibuli mírně osmahněte a přidejte ostatní zeleninu, Opékejte asi 10 minut a přidejte koření. Velmi krátce osmahněte, aby koření nezhořklo, a zalijte vodou (nebo zeleninovým vývarem) a kokosovým mlékem. Osolte, opepřete a přidejte propláchnutou cizrnu. Duste ještě asi 15 min, až bude zelenina na skus. Při podávání můžete posypat sekaným koriandrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů