Jednoduché low carb kari, které zahřeje i zasytí.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
100 g |
100 g |
300 g |
300 g |
400 g |
400 g |
500 g |
500 g |
400 ml |
400 ml |
250 ml |
250 ml |
3 lžíce |
3 lžíce |
15 g |
15 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
1. Nechte jemně zrůžovět na jemnou nakrájenou cibuli. Mezitím si nakrájejte zeleninu.
2. Do hrnce přidejte krajená rajčata či pasatu, dle potřeby doplňte trochou vody. Přidejte koření.
3. Jako první dejte do hrnce květák a brokolici, aby trochu změkly, ale stále byli na skus. Poté přidejte papriku a nakonec cizrnu.
4. Až bude zelenina podle vašich představ, přidejte kokosové mléko a dochuťte šťávou z limetky či přidejte chilli dle chuti.
Makronutrienty
46%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 447 kJ | 2 460 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 588 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,94 g
2,13 g |
49,2 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,894 SVJ | 4,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,53 g
4,06 g |
41,5 g
22,3 g |
Bílkoviny | 2,8 g | 15,4 g |
Sůl | 0,48 g | 2,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů