ZELENINOVÁ SMĚS s KUŘECÍM a UZENÝM MASEM, KVĚTÁKOVÁ RÝŽE

"Ne vždy mám čas chodit nakupovat čerstvé suroviny a občas za ten týden v lednici nashromáždím potraviny, které se mi nechce vyhazovat, takže nějaká směs z pánve to jistí. Někdy z toho vznikne dokonce docela chutné lowcarb jídlo ..." Říká Lucka Valchová, autorka receptu, děkujeme :)

ZELENINOVÁ SMĚS s KUŘECÍM a UZENÝM MASEM, KVĚTÁKOVÁ RÝŽE

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibule 1 kus
rajčata 2 kusy
kuřecí prsa 150 g
maso uzené vepřové 120 g
celer řapíkatý 150 g
vývar zeleninový domácí 150 ml
sojová omáčka 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
olivový olej 1 lžíce
květák 1 kus
kokosový olej 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř bílý mletý 2 špetky
ořechy vlašské mleté 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku a postupně přidáváme na kostičky pokrájené ostatní suroviny, které vždy zarestujeme se směsí na pánvi: celer (potřebuje nejvíce času), okořeněné kuřecí maso dle chuti, uzené maso a nakonec rajčata.

  2. Orestovanou směs podlijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku, promícháme a pod pokličkou vše spolu dusíme než nám směs trochu zhoustne a změkne celer, tak jak nám chutná. Případně ještě dochutíme.

  3. Paralelně si na druhé pánvi na kokosovém oleji na mírném plameni restujeme květákovou rýži. Když začne lehce zlátnout přidáme zbylé suroviny, ochutíme a na závěr vmícháme petrželku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů