ZELENINOVÁ SMĚS s KUŘECÍM a UZENÝM MASEM, KVĚTÁKOVÁ RÝŽE
"Ne vždy mám čas chodit nakupovat čerstvé suroviny a občas za ten týden v lednici nashromáždím potraviny, které se mi nechce vyhazovat, takže nějaká směs z pánve to jistí. Někdy z toho vznikne dokonce docela chutné lowcarb jídlo ..." Říká Lucka Valchová, autorka receptu, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
rajčata | 2 kusy |
kuřecí prsa | 150 g |
maso uzené vepřové | 120 g |
celer řapíkatý | 150 g |
vývar zeleninový domácí | 150 ml |
sojová omáčka | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
květák | 1 kus |
kokosový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 2 špetky |
ořechy vlašské mleté | 1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku a postupně přidáváme na kostičky pokrájené ostatní suroviny, které vždy zarestujeme se směsí na pánvi: celer (potřebuje nejvíce času), okořeněné kuřecí maso dle chuti, uzené maso a nakonec rajčata.
-
Orestovanou směs podlijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku, promícháme a pod pokličkou vše spolu dusíme než nám směs trochu zhoustne a změkne celer, tak jak nám chutná. Případně ještě dochutíme.
-
Paralelně si na druhé pánvi na kokosovém oleji na mírném plameni restujeme květákovou rýži. Když začne lehce zlátnout přidáme zbylé suroviny, ochutíme a na závěr vmícháme petrželku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů