Oblíbila jsem si polévky k večeři. Přidávám mozzarellu, zakysanku apod, podle toho, kolik tuku nebo bílkovin potřebuji dohnat :) Navíc je jejich příprava rychlá.
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
160 g |
160 g |
200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Na ghí osmahneme na plátky nakrájené žampiony. Měkké žampiony vejmeme z hrnce a dáme stranou. Do hrnce dáme mrkev a petržel, přidáme kmín a orestujeme. Zalijeme litrem vody nebo vývaru a povaříme do změknutí zeleniny. Rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Do polévky rozšleháme vejce, vložíme žampiony a je hotovo.
Makronutrienty
42%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 272 kJ | 465 kJ |
Kalorická hodnota | 64,9 kcal | 111 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,5 g
1,66 g |
9,41 g
2,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,55 SVJ | 0,941 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,32 g
1,55 g |
5,68 g
2,65 g |
Bílkoviny | 4,39 g | 7,5 g |
Sůl | 8,46 g | 14,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů