Zeleninová polévka co dům dal na zahřátí.
Ideální v tomhle počasí.
- 50m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme cibuli a maso, okořeníme, přidáme protlak a nakrájenou kedlubnu. Zalijeme vodou a vaříme.
Když už je kedlubna skoro měkká, přidáme nakrájenou papriku a zbytek zeleniny. Vaříme do měkka. Dochutíme majoránkou.
Kdo má rád pikantnější polévky, může přidat chilli papričky.
Makronutrienty
39%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 377 kJ | 438 kJ |
Kalorická hodnota | 90,1 kcal | 105 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,79 g
1,92 g |
7,88 g
2,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,679 SVJ | 0,788 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,05 g
2,01 g |
5,87 g
2,33 g |
Bílkoviny | 5,77 g | 6,7 g |
Sůl | 0,723 g | 0,839 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů