- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu si očistíme a nakrájeme na kousky které máme rádi- já zvolila kostičky. Na oleji si zpěníme cibulku ke které následně přidáme ostatní zeleninu, zalijeme vodou- tak aby bylo asi 3 cm vody nad zeleninou. Přidáme koření a jáhly .Vaříme cca 30 minut dokud zelenina nezměkne.
-
Vajíčko si rozšleháme, nalijeme do polévky a necháme ho v ní srazit, 1 minutu ještě povaříme, ochutnáme a případně můžeme dochutit.
Makronutrienty
53%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 311 kJ | 564 kJ |
Kalorická hodnota | 74,4 kcal | 135 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,13 g
1,65 g |
14,7 g
2,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,813 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,87 g
0,445 g |
7,02 g
0,807 g |
Bílkoviny | 3,23 g | 5,85 g |
Sůl | 0,921 g | 1,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů