Zeleninová polévka s hovězím masem
Podzim je pro mě obdobím polévek, které si ráda dávám třeba i na snídani. Důležité ale je, aby polévka dobře a na dlouho zasytila. Měla by tedy obsahovat nějaké maso, sýr, vejce - prostě bílkovinu.
- 2h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí maso zadní | 600 g |
cibule | 1 kus |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 1 kus |
zelené fazolové lusky mražené | 150 g |
hrášek mražený | 100 g |
kukuřice mražená | 100 g |
kedlubna | 1 kus |
olivový olej | 1 lžíce |
mrkev | 2 kusy |
Postup přípravy
-
V hrnci jsem si rozpálila olej a přidala na menší kostičky nakrájené hovězí maso. To jsem orestovala a přidala nadrobno nakrájenou cibuli. Chvilku jsme společně restovala a pak jsem přidala konzervu rajčat a doplnila vodou do požadovaného objemu (2 l). Polévku jsem osolila, opepřila, přidala bobkový list a trochu bylinek, co jsem měla doma - tymián a rozmarýn. Polévku jsem vařila do změknutí masa, cca hodinu a půl. Ke koci vaření jsem přidala na kolečka nakrájenou mrkev a poté i mraženou zeleninu - hrášek, kukuřici a fazolky. To jsem vařila do změknutí. Mezitím jsem si v jiném hrnci uvařila ve vroucí osolené vodě doměkka nakrájenou kedlubnu (podobně jako brambory). Poté jsem kedlubnu přidala do polévky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů