Zeleninová polévka s hovězím masem

Adéla Kábelová

Zeleninová polévka s hovězím masem

Podzim je pro mě obdobím polévek, které si ráda dávám třeba i na snídani. Důležité ale je, aby polévka dobře a na dlouho zasytila. Měla by tedy obsahovat nějaké maso, sýr, vejce - prostě bílkovinu.

Postup přípravy

  1. V hrnci jsem si rozpálila olej a přidala na menší kostičky nakrájené hovězí maso. To jsem orestovala a přidala nadrobno nakrájenou cibuli. Chvilku jsme společně restovala a pak jsem přidala konzervu rajčat a doplnila vodou do požadovaného objemu (2 l). Polévku jsem osolila, opepřila, přidala bobkový list a trochu bylinek, co jsem měla doma - tymián a rozmarýn.

    Polévku jsem vařila do změknutí masa, cca hodinu a půl. Ke koci vaření jsem přidala na kolečka nakrájenou mrkev a poté i mraženou zeleninu - hrášek, kukuřici a fazolky. To jsem vařila do změknutí.

    Mezitím jsem si v jiném hrnci uvařila ve vroucí osolené vodě doměkka nakrájenou kedlubnu (podobně jako brambory). Poté jsem kedlubnu přidala do polévky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte