Podzim je pro mě obdobím polévek, které si ráda dávám třeba i na snídani. Důležité ale je, aby polévka dobře a na dlouho zasytila. Měla by tedy obsahovat nějaké maso, sýr, vejce - prostě bílkovinu.
- 2h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
1 kus |
1 kus |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
V hrnci jsem si rozpálila olej a přidala na menší kostičky nakrájené hovězí maso. To jsem orestovala a přidala nadrobno nakrájenou cibuli. Chvilku jsme společně restovala a pak jsem přidala konzervu rajčat a doplnila vodou do požadovaného objemu (2 l). Polévku jsem osolila, opepřila, přidala bobkový list a trochu bylinek, co jsem měla doma - tymián a rozmarýn.
Polévku jsem vařila do změknutí masa, cca hodinu a půl. Ke koci vaření jsem přidala na kolečka nakrájenou mrkev a poté i mraženou zeleninu - hrášek, kukuřici a fazolky. To jsem vařila do změknutí.
Mezitím jsem si v jiném hrnci uvařila ve vroucí osolené vodě doměkka nakrájenou kedlubnu (podobně jako brambory). Poté jsem kedlubnu přidala do polévky.
Makronutrienty
33%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 357 kJ | 1 386 kJ |
Kalorická hodnota | 85,3 kcal | 331 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6 g
2 g |
23,3 g
7,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,6 SVJ | 2,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,78 g
0,774 g |
10,8 g
3 g |
Bílkoviny | 9,56 g | 37,1 g |
Sůl | 0,08 g | 0,311 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů