ZELENINOVÁ PLACKA S HERMELÍNEM
Rychlé a syté lowcarb jídlo, placky můžou být fajn přílohou i k masu. Děkujeme Věře Husákové :)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 300 g |
mrkev | 1 kus |
celer | 1 kus |
slanina anglická | 50 g |
vajíčka | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
sýr gouda | 30 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sádlo | 1 lžička |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 1 kus |
rajčata | 2 kusy |
polníček | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
Zeleninu nastrouhám nahrubo, přidám 2 plátky nakrájené slaniny, 1 vejce, 3 stroužky česneku, hrst strouhané goudy, lžíci lahůdkového droždí, sůl, pepř, promíchám. Zapékací misku si vymažu sádlem a nanesu slabou vrstvu směsi, peču na 180°C cca 35 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů