ZELENINOVÁ PLACKA S HERMELÍNEM

Rychlé a syté lowcarb jídlo, placky můžou být fajn přílohou i k masu. Děkujeme Věře Husákové :)

ZELENINOVÁ PLACKA S HERMELÍNEM

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
batáty, sladké brambory 300 g
mrkev 1 kus
celer 1 kus
slanina anglická 50 g
vajíčka 1 kus
česnek stroužky 3 kusy
sýr gouda 30 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
sádlo 1 lžička
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 1 kus
rajčata 2 kusy
polníček 2 hrsti

Postup přípravy

  1. Zeleninu nastrouhám nahrubo, přidám 2 plátky nakrájené slaniny, 1 vejce, 3 stroužky česneku, hrst strouhané goudy, lžíci lahůdkového droždí, sůl, pepř, promíchám. Zapékací misku si vymažu sádlem a nanesu slabou vrstvu směsi, peču na 180°C cca 35 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů