Zeleninová paella s kuřecím masem

Adéla Kábelová

Zeleninová paella s kuřecím masem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 160 g
kuřecí stehenní řízek 250 g
olivový olej 5 ml
cuketa 100 g
žlutá paprika 0,5 g
červená paprika 0,5 kusu
rajčata cherry 6 kusů
cibule červená 0,5 kusu
petrželka, petrželová nať 1 hrst
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
hrášek mražený 50 g

Postup přípravy

  1. V hrnci nebo na pánvi (abychom to mohli přiklopit pokličkou) rozehřejeme olivový olej a orestujeme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Poté přidáme hrášek a nakrájenou zeleninu (cibuli, cuketu, papriky a rajčata), přidáme rýži a chvíli restujeme a poté podlijeme trochou vroucí vody. Osolíme, opepříme a přidáme směs koření na paellu (já si vždy koupím zásoby někde na dovolené ve Španělsku, ale dá se sehnat i u nás. Případně si směs můžeme namíchat doma sami. Obahuje kurkumu, červenou papriku, sušenou cibuli a česnek. Někdy může obsahovat navíc nějaké pálivé papričky, koriandr nebo muškátový oříšek). Zamícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme dokud není rýže hotová. Občas zkontrolujeme, jestli se nám jídlo zespodu nepálí a případně podlijeme trochou vody. Na závěr vmícháme nakrájenou petrželku a pokapeme citronovou šťávou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů