Zeleninkové raw špagetky, ktoré v tomto počasí neurazia. Nepotrebujeme na ne špiralizér, vystačíme si aj s dobrou škrabkou na zeleninu.
Doma mám len malý špiralizér do ruky, v ktorom mi šla spracovať na nudličky len cuketa, pri mrkve som to musela vzdať a použiť škrabku
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zeleninové špagety | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
Pesto | |
50 g |
50 g |
10 kusů |
10 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Mrkvu ošúpeme, cuketu poriadne umyjeme, nešúpeme.
Urobíme si špagetky.
-
Ingrediencie som mixovala v sekáčiku: sušené rajčiny a čierne olivy (množstvo som dala od oka), lahôdkové droždie podľa chuti, čerstvú bazalku, 2 strúčiky cesnaku, 1PL balsamica a olivový olej.
-
Pesto vmiešame do našich nudličiek a naše super chutné a super zdravé špagetky sú na svete :)
A sú aj sýte!!! (Odskúšané na dvoch ľuďoch, ktorí ich ledva dojedli)
Makronutrienty
65%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 247 kJ | 833 kJ |
Kalorická hodnota | 59 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,8 g
4,66 g |
29,7 g
15,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,88 SVJ | 2,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,75 g
0,264 g |
5,9 g
0,892 g |
Bílkoviny | 3,06 g | 10,3 g |
Sůl | 1,96 g | 6,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů